Hybride / integraal / Riptec techniek

Leitz introduceerde in 2001 al de hybride techniek bij de firma Kegro in Groesbeek. Sinds die tijd is deze hybride technologie doorontwikkeld tot een standaard die aan de top staat wat betreft oppervlakte kwaliteit, standtijd en ook nog eens met afstand de laagste prijs per geproduceerde eenheid heeft. Niet voor niets heeft Leitz Service BV hiervoor in 2010 de innovatieprijs mogen ontvangen.

Low cost, high value door High Performance Cutting met hybride- of integrale techniek;

De hybride techniek kenmerkt zich door het toepassen van verschillende systemen in één gereedschap, waarbij voorfrezen en eindbewerking tegelijkertijd plaats vinden in dezelfde schaafkop of profileerfrees. Bij de integraal techniek wordt hier een combinatie van een voorspaning door een Riptec mes in combinatie met een (na) profileermes. In de praktijk levert deze techniek een optimale kwaliteit van uw product op terwijl met hoge snelheden (HPC: High Performance Cutting) en tegen lage gebruikskosten geproduceerd kan worden. (low cost, high value).

Het hybride systeem heeft inmiddels zijn weg gevonden naar talloze tevreden klanten voor uiteenlopende toepassingen, zoals bijvoorbeeld de VariPlan Plus schaafkop, waar Riptec schaafmes als voorverspaning gebruikt wordt in de zelfde kop als de messen die voor het eindresultaat zorgen.

Of het nu om schaven of profileren gaat, voor welk materiaal ook, Leitz heeft binnen deze nieuwste technieken een oplossing voor u.

Wilt u meer informatie wat hybride, integraal of Riptec techniek voor u kan betekenen? Bel of mail ons!

leitz hybrid-crop-u6136leitz integral variplan plus  funktionsprinzip integral