Energie zuinige gereedschappen

Energiekosten zijn tegenwoordig een wezenlijk onderdeel van de productiekosten. Beperking van het energieverbruik zorgt dus naast een verbetering voor ons milieu ook voor een lagere kostprijs en dus een betere concurrentiepositie.

Bij de aanschaf van nieuwe gereedschappen is het erg interessant om eens te kijken welke verbeteringen er op dit vlak te behalen zijn. Het komt zelfs geregeld voor dat energiebesparende gereedschappen niet alleen de energiekosten maar bijvoorbeeld ook de onderhoudskosten naar beneden kunnen brengen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de Leitz VectorCut cirkelzaag voor opdeelzaagmachines. Door de speciale tandvorm levert deze cirkelzaag een aantoonbaar lager elektriciteitsverbruik op èn kunnen de tanden vaker nageslepen worden ten opzichte van standaard cirkelzagen.

Bent u geïnteresseerd in energiebesparende en dus kostenverlagende oplossingen? Leitz-Service B.V. is graag bereid om vrijblijvend een inventarisatie van uw productie te maken om te kijken welke verbeteringen er mogelijk zijn.