Plexiglas zagen zonder naschuren

Plexiglas zagen kan een lastige bewerking zijn. Plexiglas is wel één van de lastigste kunststoffen om te zagen. Iedereen kent wel het verschijnsel dat plexiglas gaat smelten en er langs de zaagrand een dikke rand gesmolten Plexiglas achter blijft.
En als het zaagwerk strak is, betekent dit toch vaak dat er eerst nog flink geschuurd en gepolijst moet worden alvorens de zaagsnede er weer strak en doorschijnend uitziet.

Echter sinds de komst van de BrillianceCut zaag van Leitz  behoort dit tot het verleden. Plexiglas zagen is op de opdeelzaag een stuk simpeler geworden en minder arbeidsintensief.

Plexiglas zagenWe kunnen bij het bewerken met de BrilianceCut zaag spreken van een eindzaagkwaliteit. Dit betekent dat waar normaal gesproken 3 bewerkingen nodig zijn – zagen, schuren en polijsten – nu de stap schuren overgeslagen kan worden. De kwaliteit van het zagen van plexiglas is van een kwaliteit die tot nu toe nog nooit behaald is na het zagen.

Uiteraard zorgt het besparen van een arbeidsgang tot het besparen van kosten in de productie. Kosten die normaal gesproken een behoorlijk deel van de productiekosten uitmaken.
De zagen zijn beschikbaar voor vrijwel alle gangbare opdeelzagen.

 

De firma Pyrasid heeft in 2017 dit nieuwe product uitgebreid getest. De bevindingen zijn gepubliceerd in vakblad Binnenwerk en kunnen hier nagelezen worden.