Vezelcement of Eternit platen of golfplaten zagen

eternit zaag 2-crop-u2447Eternit zagen

Het zagen van Eternit (golf) platen is voor veel bewerkers een aparte uitdaging. Eternit platen kenmerken zich door de vezelcement structuur op basis van minerale grondstoffen. Juist deze minerale stoffen (waar Eternit plaat voor meer dan 95% uit bestaat) zorgen ervoor dat dit materiaal lastiger te zagen of te verwerken is. Conventionele zaagbladen worden vaak snel bot op Eternit en geven relatief veel stof af. Ook is het mogelijk dat de spanen van Eternit gaan vonken als niet het juiste gereedschap gebruikt wordt.

eternit zaag 1-crop-u2449Vezelcement zagen met slijtvast gereedschap

Leitz heeft al jaren geleden dit probleem onderkend en is op zoek gegaan naar goede oplossingen voor het zagen, boren of frezen van Eternit. Dit heeft geresulteerd in een reeks gereedschappen die zijn aangepast voor het bewerken van de minerale stoffen. Slijtvaste en stabiele tanden op het gereedschap zorgen voor een langere standtijd van het gereedschap. En voor het zagen van Eternit op de de handcirkelzaag heeft Leitz een speciaal programma zagen in de diameter 160 -225 mm. om de vezelcement (golf)platen nauwkeurig en probleemloos te kunnen verwerken. Ook voor de formaatzaag of de radiaal afkortzaag zijn er zaagbladen om Eternit te zagen.
Uiteraard is dit assortiment ook toe te passen op andere vezelcement of slijtvaste materialen zoals Fermacell, Trespa of gips.

Voor meer informatie, klik hier:

Eternit_Fermacell_folder

Wilt u weten wat wij voor u op korte termijn kunnen betekenen?
Bel met onze verkoop binnendienst: 0481 – 748100 of mail naar: info@leitz-service.org