Hybride gereedschap Riptec

Hybride gereedschap

leitz integral
Leitz integral hybride gereedschap

Hybride gereedschap is een vorm van gereedschap waarbij twee verschillende systemen worden geïntegreerd in één gereedschap. Hierdoor kunnen door dezelfde schaafkop of profielfrees twee bewerkingen in één klap uitgevoerd worden. Deze hybride techniek heeft zo als voordeel dat voorfrezen en eindbewerking tegelijkertijd plaats vinden.

Reeds in 2001 heeft Leitz bij één van haar klanten de eerste vorm van hybride techniek toegepast. Sindsdien heeft de tijd niet stil gestaan en heeft Leitz verder ontwikkeld aan deze vernuftige vorm van houtbewerkingsgereedschappen. Dit heeft geleid tot een superieure technologie die de beste is qua oppervlaktekwaliteit en standtijd, maar daarbij ook nog eens het laagste kosten niveau heeft met kosten per geproduceerde eenheid.  In 2010 heeft Leitz de innovatie prijs voor de hybride gereedschappen mogen ontvangen.

Integral techniek

De Integral techniek is onder de hybride vormen een specifieke toepassing: een RipTec mes zorgt voor de voorverspaning, vervolgens zorgt een (na-)profileermes voor het eindresultaat. daarbij kunnen ook nog eens de hoogste productiesnelheden gehaald worden met HPC – high Performance Cutting.

Bent u benieuwd wat Leitz u kan bieden op het gebied van hybride gereedschappen?
Bel ons: 0481 – 748100 of mail ons!

Zie ook:
hybride techniek