Diamant gereedschap slijpen / diamant eroderen

Diamant gereedschap slijpen

Het slijpen van diamant gereedschap gebeurt niet op de manier zoals de meeste houtbewerkingsgereedschappen of metaalbewerkingsgereedschappen geslepen worden. Normaal gesproken worden gereedschappen geslepen met behulp van slijpschijven. Diamant gereedschap is echter te hard om met een slijpsteen geslepen te worden, dus dit gereedschap wordt geërodeerd.

Diamant gereedschap slijpen eroderenDiamant gereedschap eroderen

Diamant gereedschap eroderen is een proces waarbij het gereedschap door middel van vonkvorming met een elektrisch proces scherp gemaakt wordt. Door een hoog potentiaal verschil tussen de elektrode en het te slijpen diamant gereedschap te creëren, ontstaat vonkvorming, die op de micron nauwkeurig gestuurd kan worden.

Diamant gereedschap slijpenMet deze vonkvorming wordt de stompe kant van het diamanten snij element weer scherp gemaakt. De maatvoering van de diamantplaat en de mate van afstomping bepaalt hoe vaak de diamant plaat geërodeerd kan worden. Bij sommige gereedschappen is het nog mogelijk de diamantplaat na te stellen na het slijpen zodat het gereedschap diameter en/of profiel constant ingezet kan worden.

Uiteindelijk wilt u het beste uit uw diamant gereedschap halen, dus zorgen wij ervoor dat wij uw gereedschap weer in optimale toestand retourneren. Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen, bel ons op 0481-748100 of mail ons!