Gereedschap slijpen met slijpservice in heel Nederland

Gereedschap slijpen

Goed gereedschap heeft goed onderhoud nodig: het slijpen van gereedschap is een vak. Als u uw professionele gereedschap goed wilt laten slijpen heeft u hier een betrouwbare partner voor nodig, Leitz is deze betrouwbare partner. U wilt immers dat uw gereedschap scherp geretourneerd wordt, maar u wilt ook dat de maximale levensduur van uw gereedschap behaald wordt dus dat er niet te veel van het gereedschap afgeslepen wordt. Concreet betekent dit dat er goed gekeken wordt naar de slijtage van het gereedschap, maar ook dat er op gelet wordt dat de bestaande geometrie waar mogelijk in tact blijft. Als uw freesgereedschap retour komt, wilt u niet ineens een heel ander profiel maken.

Slijpen gereedschap

Slijpen van gereedschap in heel Nederland

Het slijpen van het gereedschap vindt bij Leitz plaats in goed uitgeruste slijperijen. Vanuit verschillende plaatsen in het hele land rijden onze servicemedewerkers langs onze klanten om de gereedschappen op te halen en af te leveren bij één van onze slijperijen. De taak van onze medewerkers in de slijperijen is het zorg dragen voor het schoonmaken, controleren, slijpen en wederom controleren van de gereedschappen. Onze slijpservice blijft niet daarbij.

Coaten van gereedschap

Het coaten van gereedschap is in de metaalindustrie al tientallen jaren een veel verzorgde toepassing.Ook in de houtindustrie heeft het coaten van gereedschap al reeds langere tijd zijn intrede gedaan. Door het toepassen van de juiste coating kan de levensduur van gereedschap aanzienlijk verlengd worden. Leitz kan u adviseren welke coatings u op welke gereedschappen kunt toepassen om het beste resultaat te behalen.

Eroderen van gereedschap

Het eroderen van diamant gereedschap (PKD) is ook een service die Leitz voor u als één van de weinigen in eigen slijperij in Nederland kan uitvoeren. Zeker bij diamant gereedschap is het van belang dat hier het meeste rendement uit gehaald gaat worden. Diamant gereedschap kan men niet slijpen, maar eroderen. Eroderen wordt ook wel draadvonken genoemd, kijk ook hier voor meer informatie.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden uw gereedschappen te laten slijpen door Leitz?
Bel ons: 0481 – 748100 of mail ons op info@leitz-service.org