Plexiglas zagen zonder naschuren

Plexiglas zagen kan een lastige bewerking zijn. Plexiglas is wel één van de lastigste kunststoffen om te zagen. Iedereen kent wel het verschijnsel dat plexiglas gaat smelten en er langs de zaagrand een dikke rand gesmolten Plexiglas achter blijft.
En als het zaagwerk strak is, betekent dit toch vaak dat er eerst nog flink geschuurd en gepolijst moet worden alvorens de zaagsnede er weer strak en doorschijnend uitziet.

Echter sinds de komst van de BrillianceCut zaag van Leitz  behoort dit tot het verleden. Plexiglas zagen is op de opdeelzaag een stuk simpeler geworden en minder arbeidsintensief.

Plexiglas zagenWe kunnen bij het bewerken met de BrilianceCut zaag spreken van een eindzaagkwaliteit. Dit betekent dat waar normaal gesproken 3 bewerkingen nodig zijn – zagen, schuren en polijsten – nu de stap schuren overgeslagen kan worden. De kwaliteit van het zagen van plexiglas is van een kwaliteit die tot nu toe nog nooit behaald is na het zagen.

Uiteraard zorgt het besparen van een arbeidsgang tot het besparen van kosten in de productie. Kosten die normaal gesproken een behoorlijk deel van de productiekosten uitmaken.
De zagen zijn beschikbaar voor vrijwel alle gangbare opdeelzagen.

 

De firma Pyrasid heeft in 2017 dit nieuwe product uitgebreid getest. De bevindingen zijn gepubliceerd in vakblad Binnenwerk en kunnen hier nagelezen worden.

 

 

 

Diamant gereedschap slijpen / diamant eroderen

Diamant gereedschap slijpen

Het slijpen van diamant gereedschap gebeurt niet op de manier zoals de meeste houtbewerkingsgereedschappen of metaalbewerkingsgereedschappen geslepen worden. Normaal gesproken worden gereedschappen geslepen met behulp van slijpschijven. Diamant gereedschap is echter te hard om met een slijpsteen geslepen te worden, dus dit gereedschap wordt geërodeerd.

Diamant gereedschap slijpen eroderenDiamant gereedschap eroderen

Diamant gereedschap eroderen is een proces waarbij het gereedschap door middel van vonkvorming met een elektrisch proces scherp gemaakt wordt. Door een hoog potentiaal verschil tussen de elektrode en het te slijpen diamant gereedschap te creëren, ontstaat vonkvorming, die op de micron nauwkeurig gestuurd kan worden.

Diamant gereedschap slijpenMet deze vonkvorming wordt de stompe kant van het diamanten snij element weer scherp gemaakt. De maatvoering van de diamantplaat en de mate van afstomping bepaalt hoe vaak de diamant plaat geërodeerd kan worden. Bij sommige gereedschappen is het nog mogelijk de diamantplaat na te stellen na het slijpen zodat het gereedschap diameter en/of profiel constant ingezet kan worden.

Uiteindelijk wilt u het beste uit uw diamant gereedschap halen, dus zorgen wij ervoor dat wij uw gereedschap weer in optimale toestand retourneren. Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen, bel ons op 0481-748100 of mail ons!

 

 

Vezelcement of Eternit platen of golfplaten zagen

eternit zaag 2-crop-u2447Eternit zagen

Het zagen van Eternit (golf) platen is voor veel bewerkers een aparte uitdaging. Eternit platen kenmerken zich door de vezelcement structuur op basis van minerale grondstoffen. Juist deze minerale stoffen (waar Eternit plaat voor meer dan 95% uit bestaat) zorgen ervoor dat dit materiaal lastiger te zagen of te verwerken is. Conventionele zaagbladen worden vaak snel bot op Eternit en geven relatief veel stof af. Ook is het mogelijk dat de spanen van Eternit gaan vonken als niet het juiste gereedschap gebruikt wordt.

eternit zaag 1-crop-u2449Vezelcement zagen met slijtvast gereedschap

Leitz heeft al jaren geleden dit probleem onderkend en is op zoek gegaan naar goede oplossingen voor het zagen, boren of frezen van Eternit. Dit heeft geresulteerd in een reeks gereedschappen die zijn aangepast voor het bewerken van de minerale stoffen. Slijtvaste en stabiele tanden op het gereedschap zorgen voor een langere standtijd van het gereedschap. En voor het zagen van Eternit op de de handcirkelzaag heeft Leitz een speciaal programma zagen in de diameter 160 -225 mm. om de vezelcement (golf)platen nauwkeurig en probleemloos te kunnen verwerken. Ook voor de formaatzaag of de radiaal afkortzaag zijn er zaagbladen om Eternit te zagen.
Uiteraard is dit assortiment ook toe te passen op andere vezelcement of slijtvaste materialen zoals Fermacell, Trespa of gips.

Voor meer informatie, klik hier:

Eternit_Fermacell_folder

Wilt u weten wat wij voor u op korte termijn kunnen betekenen?
Bel met onze verkoop binnendienst: 0481 – 748100 of mail naar: info@leitz-service.org

Gereedschap slijpen met slijpservice in heel Nederland

Gereedschap slijpen

Goed gereedschap heeft goed onderhoud nodig: het slijpen van gereedschap is een vak. Als u uw professionele gereedschap goed wilt laten slijpen heeft u hier een betrouwbare partner voor nodig, Leitz is deze betrouwbare partner. U wilt immers dat uw gereedschap scherp geretourneerd wordt, maar u wilt ook dat de maximale levensduur van uw gereedschap behaald wordt dus dat er niet te veel van het gereedschap afgeslepen wordt. Concreet betekent dit dat er goed gekeken wordt naar de slijtage van het gereedschap, maar ook dat er op gelet wordt dat de bestaande geometrie waar mogelijk in tact blijft. Als uw freesgereedschap retour komt, wilt u niet ineens een heel ander profiel maken.

Slijpen gereedschap

Slijpen van gereedschap in heel Nederland

Het slijpen van het gereedschap vindt bij Leitz plaats in goed uitgeruste slijperijen. Vanuit verschillende plaatsen in het hele land rijden onze servicemedewerkers langs onze klanten om de gereedschappen op te halen en af te leveren bij één van onze slijperijen. De taak van onze medewerkers in de slijperijen is het zorg dragen voor het schoonmaken, controleren, slijpen en wederom controleren van de gereedschappen. Onze slijpservice blijft niet daarbij.

Coaten van gereedschap

Het coaten van gereedschap is in de metaalindustrie al tientallen jaren een veel verzorgde toepassing.Ook in de houtindustrie heeft het coaten van gereedschap al reeds langere tijd zijn intrede gedaan. Door het toepassen van de juiste coating kan de levensduur van gereedschap aanzienlijk verlengd worden. Leitz kan u adviseren welke coatings u op welke gereedschappen kunt toepassen om het beste resultaat te behalen.

Eroderen van gereedschap

Het eroderen van diamant gereedschap (PKD) is ook een service die Leitz voor u als één van de weinigen in eigen slijperij in Nederland kan uitvoeren. Zeker bij diamant gereedschap is het van belang dat hier het meeste rendement uit gehaald gaat worden. Diamant gereedschap kan men niet slijpen, maar eroderen. Eroderen wordt ook wel draadvonken genoemd, kijk ook hier voor meer informatie.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden uw gereedschappen te laten slijpen door Leitz?
Bel ons: 0481 – 748100 of mail ons op info@leitz-service.org

 

Hybride gereedschap Riptec

Hybride gereedschap

leitz integral
Leitz integral hybride gereedschap

Hybride gereedschap is een vorm van gereedschap waarbij twee verschillende systemen worden geïntegreerd in één gereedschap. Hierdoor kunnen door dezelfde schaafkop of profielfrees twee bewerkingen in één klap uitgevoerd worden. Deze hybride techniek heeft zo als voordeel dat voorfrezen en eindbewerking tegelijkertijd plaats vinden.

Reeds in 2001 heeft Leitz bij één van haar klanten de eerste vorm van hybride techniek toegepast. Sindsdien heeft de tijd niet stil gestaan en heeft Leitz verder ontwikkeld aan deze vernuftige vorm van houtbewerkingsgereedschappen. Dit heeft geleid tot een superieure technologie die de beste is qua oppervlaktekwaliteit en standtijd, maar daarbij ook nog eens het laagste kosten niveau heeft met kosten per geproduceerde eenheid.  In 2010 heeft Leitz de innovatie prijs voor de hybride gereedschappen mogen ontvangen.

Integral techniek

De Integral techniek is onder de hybride vormen een specifieke toepassing: een RipTec mes zorgt voor de voorverspaning, vervolgens zorgt een (na-)profileermes voor het eindresultaat. daarbij kunnen ook nog eens de hoogste productiesnelheden gehaald worden met HPC – high Performance Cutting.

Bent u benieuwd wat Leitz u kan bieden op het gebied van hybride gereedschappen?
Bel ons: 0481 – 748100 of mail ons!

Zie ook:
hybride techniek

Houtbewerkingsgereedschap voor kozijnen

Goed houtbewerkingsgereedschap voor de productie van kozijn, ramen en deuren uitzoeken blijkt vaak nog niet zo eenvoudig. Wanneer kiest u het juiste houtbewerkingsgereedschap voor uw doelen. Op het eerste gezicht lijkt vaak een aanschafprijs het belangrijkste, maar we verstrekken u graag nog wat meer informatie over de punten waar u rekening mee kunt houden.K:Presentaties121003_Regiobijeenkomsten VMBOPennen Kozijn Mod

Wat wilt u gaan maken?
Voordat u houtbewerkingsgereedschappen aanschaft, is het goed eens een inventarisatie te maken van de profielen die u wilt gaan maken. Kijk daarbij niet alleen naar wat u nu maakt, maar vooral wat u in de toekomst verwacht te gaan maken. Ontwikkelingen in de kozijnprofileringen en veranderingen in de markt spelen daarbij  een belangrijke rol. De aanschaf van houtbewerkingsgereedschap is een goed moment om uw werk nog eens tegen het licht te houden. Leitz is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de timmerindustrie en kan u daarbij ondersteunen in uw keuze en heeft de kennis van de nieuwste profileringen. Ook kunnen wij u informeren over energiezuinige kozijnen ramen en deuren.
Voor de standaard profileringen in de Nederlandse kozijnindustrie beschikt Leitz over de 2000-serie gereedschappen, afgestemd op de nieuwste ontwikkelingen.

Aanschafprijs versus kosten per meter
Bij de aanschaf van een grote hoeveelheid houtbewerkingsgereedschappen wordt vaak gekeken naar het bedrag onder aan de streep: wat is de investering die er benodigd is? Echter de vraag die eigenlijk gesteld zou moeten worden is wat de kosten over een aantal jaren zijn per geproduceerde meter of per kozijndeel. Goedkoop is vaak duurkoop! Een lage aanschafprijs betekent vaak hogere onderhoudskosten in de vorm van snel bot worden van mesjes of hoge aanschafprijs van wisselmessen. Uiteindelijk zou op basis van wat u verwacht te gaan produceren een keuze gemaakt worden voor dat systeem houtbewerkingsgereedschappen die u het meeste rendement oplevert.

Hoge kwaliteit gereedschappen = hoge kwaliteit eindproduct
De kwaliteit van uw eindproduct wordt uiteindelijk bepaald door de zwakste schakel. De bezuiniging op uw gereedschap kan betekenen dat u meer werk heeft om uw product te maken tot de gewenste eindkwaliteit. Nabewerkingen zijn vaak vele malen duurder dan het eigenlijk productieproces. Na schuren willen we tegenwoordig al helemaal voorkomen, dit terwijl de intrede van kruisdradige houtsoorten tegenwoordig de houtbewerking alleen maar lastiger maken. Nauwkeurig houtbewerkingsgereedschap, geproduceerd volgens de hoogste toleranties, waarborgt een hoge kwaliteit in uw productie.

Wilt u meer informatie? Bel ons: 0481 – 748100 of mail ons!

 

Machineslag in het hout – hoe werkt het?

Machine slag bij het schaven van hout

Machine slag is een veel voorkomend probleem bij het schaven van hout. De oppervlakte kwaliteit wordt namelijk voor een groot deel bepaald door de machineslag. We maken onderscheid tussen zichtbare machineslag en de aanzet per tand. Even een korte uitleg:

scan lexikon wissenwerten machineslag 1
Machineslag bepaald door 1 mes

De kwaliteit van de oppervlakte van een werkstuk wordt bij conventioneel gereedschap bepaald door één mes. Dit betekent dat de nauwkeurigheid van de andere sneden zodanig is dat deze het oppervlakte van het te bewerken werkstuk niet beïnvloeden. Dus zelfs bij een 4 of 6 snedige conventioneel opgespannen frees wordt de machineslag maar door één mes gemaakt.

De afstand van top tot top in de machineslag is gelijk aan:
f = aanvoersnelheid / toerental x 1000

 

 

scan lexikon wissenwerten machineslag 2
Machineslag bepaald door 1 mes met afvlakking

De kwaliteit van de oppervlakte van een werkstuk  wordt bij nauwkeurig opgespannen gereedschap wordt wezenlijk verbeterd. We hebben het dan bijvoorbeeld over hydro opgespannen gereedschap op gereedschap op krimpopname. Hierdoor “raken” de andere messen de toppen van de machineslag en verbeteren daardoor de oppervlakte kwaliteit van het hout.
bovenstaande geldt voor schaafwerk, maar ook voor freeswerk, en zeker ook voor gereedschap op de CNC bovenfrees.

 

 

scan lexikon wissenwerten machineslag 3
Machineslag bepaald door 4 messen

De meest optimale situatie ontstaat als na het opspannen van het gereedschap, de messen nog een keertje “op maat geslepen” worden, oftewel gejoint worden. Dit jointen van messen zorgt ervoor dat alle messen bepalend zijn voor de kwaliteit van de oppervlakte van het te schaven of profileren hout.

De afstand van top tot top in de machineslag is dan in dit geval gelijk aan:
f = aanvoersnelheid / (toerental x tanden aantal) x 1000

 

 

Door de juiste instelling van toerental en aanvoersnelheid kan de gewenste oppervlakte kwaliteit bereikt worden en daarmee de beste en snelste productie.

Meer weten over verspaningstechniek?
Kijk ook  eens op: Aanvoersnelheid en toerental berekenen

Aanvoersnelheid berekenen bij verspaning houtbewerking

“Aanvoersnelheid van een frees, hoe bereken je die ook al weer?” of “Hoe zat dat ook al weer met aanvoersnelheid, toerental en aantal tanden van het gereedschap?” zijn vragen die ons regelmatig gesteld worden. in Tijden waar veel zaken automatisch ingesteld worden of computergestuurd verlopen is het soms diep graven in ons geheugen hoe het ook al weer zat, dus hierbij weer even een geheugensteuntje door middel van een voorbeeld van het frezen van hout:

aanvoersnelheid
De formule voor aanvoersnelheid is:

Vf = fz * n * z / 1000

Vf = de aanvoersnelheid in m/min
fz  = de aanzet per tand in mm
n = toerental in omwentelingen per min.
z = het aantal tanden

 

leitz_app

De aanzet per tand is afhankelijk van het gewenste oppervlakte, materiaal, en de bewerking.
Richtwaarden voor het frezen van hout zijn bijvoorbeeld:
fz = 0,3 – 0,8 mm      Fijne spanen / glad oppervlakte
fz = 0,8 – 2,5 mm      middelgrote spanen / gemiddelde oppervlaktekwaliteit
fz = 2,5 – 5,0 mm      Grove spanen / grove oppervlaktekwaliteit

Voorbeeld:
Aanzet per tand = 1 mm.
Toerental = 6000 / min
Aantal tanden = 2
Dan is de aanvoersnelheid: 1 * 6000 * 2 / 1000 = 12 m/min

Leitz App voor het berekenen van aanvoersnelheid

Voor het eenvoudig berekenen van toerentallen, aanvoersnelheden en snijsnelheden kunt u ook de Leitz app downloaden:
button_app_store2

google play

Brandsporen of brandvlekken in het hout bij schaven

Komt u in uw schaafwerk brandsporen of brandvlekken tegen?
In de meeste gevallen is de oorzaak hiervan te vinden in een instelling van de machine in combinatie met het gereedschap. Hieronder een checklijstje van wat mogelijke oorzaken van brandplekken.

variplan plusHet gereedschap draait rond in stilstaand hout
Sons is de aanvoer van het werkstuk of het hout niet constant, zeker als dit niet automatisch gebeurt maar met de hand, bestaat de kans dat het werkstuk stil staat en het gereedschap op dezelfde plek staat te draaien met verhoogde kans op warmtevorming. Als het werkstuk snel te heet wordt kunnen de brandplekken of brandsporen ontstaan. De oplossing ligt in het zekeren van een continue aanvoer van het hout of werkstuk langs het gereedschap.

Snijsnelheid te hoog
Als de snijsnelheid te hoog is, kan dit ook brandsporen in het hout achterlaten. Een juiste snijsnelheid zorgt voor het beste resultaat. Een te hoge snijsnelheid wordt veroorzaakt door een te hoog toerental bij het te bewerken materiaal. Op het gereedschap hoort ook het maximaal aan te houden toerental te staan. Zorg in ieder geval dat deze in ieder geval niet overschreden wordt. Wilt u weten wat voor u de richtwaarden zijn voor de snijsnelheid, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

_dsc0018Aanvoersnelheid te laag
Een te lage aanvoersnelheid betekent dat het hout of werkstuk te langzaam langs het ronddraaiende gereedschap gevoerd wordt. Als uw schaafkop stof staat te maken in plaats van spanen, is dit meestal al een teken dat de aanvoersnelheid te laag ligt. Als dit stof dan ook nog eens warm draait en brandvlekken op het hout achterlaat bent u nog verder van huis. Daarnaast wordt uw gereedschap ook nog eens onnodig bot. De oplossing is duidelijk: aanvoersnelheid verhogen!

Bovenstaand zijn wat mogelijke oorzaken van het ontstaan van brandvlekken / brandplekken in hout. Staat uw oplossing er niet bij? Dat kan! Er zijn nog meer redenen te bedenken waarom deze brandsporen ontstaan. Bel (0481 – 748100 ) of mail ons met uw vraag!

 

Zie ook:
Scharretjes in het hout bij schaven

Scharretjes in het hout bij het schaven

Eén van de problemen die u kunt tegenkomen bij het schaven van hout, is het ontstaan van scharretjes in het hout. Dit ontstaan van “hapjes” in het hout kan verschillende oorzaken hebben.
Ten eerste is het belangrijk te kijken welk soort hout of materiaal geschaafd wordt.

Voorsplijting met de draad meeZo hebben zachte houtsoorten sterker de neiging bij het schaven voorsplijting te vertonen: Dit betekent eigenlijk dat het hout voor de snede van het gereedschap uit splijt. Dit vergemakkelijkt het schaven wel, echter als de nerf van het hout schuin naar beneden loopt, is er een kans dat er voorsplijting onder het snijvlak in het hout plaats vindt, waardoor er scharretjes in het hout ontstaan.

funktionsprinzip integralEen ander probleem wat zich bij kruisdradige houtsoorten voordoet zoals bijvoorbeeld bij Bankirai, Iroko, Sapupira of Mahonie, is dat door verschillende richtingen van de draden van het hout, het snijvlak van het gereedschap nooit in de ideale richting op het hout staat. De oplossing die Leitz hiervoor biedt is in de vorm van RipTec gereedschap. Dit hybride gereedschap zorgt er voor dat er in 1 stuk gereedschap voorgeschaafd en finish geschaafd kan worden, waardoor uitbreuk van het te bewerken materiaal tot het verleden behoort.

Soms wordt het oppervlakte van reeds glad geschaafd hout weer beïnvloed doordat spanen van het werkstuk achter de frees weer inslaan op het oppervlakte. Dit betekent vaak dat er een probleem is met de afzuiging van de machine. Een oplossing kan ook gevonden worden door het gereedschap op de juiste manier te ontwerpen. U kunt over dit onderwerp hier meer lezen.

Herkent u dat u bij het schaven van uw hout scharretjes in uw te bewerken materiaal heeft? Neem contact met ons op en wij kunnen u zeker een oplossing bieden. Bel ons: tel. 0481 -748100

 

Zie ook:
Brandsporen of brandvlekken in het hout bij schaven