Arbeidsomstandigheden

Arbeidsomstandigheden zijn altijd al een aandachtspunt geweest in een branche waar relatief veel bedrijfsongevallen plaats vinden. Sinds eind jaren negentig is het toezicht en de controle op het naleven van de regelgeving versterkt, wat tot gevolg heeft dat vrijwel ieder bedrijf te maken krijgt met investeringen op het gebied van arbeidsomstandigheden. Vaak is er voor één probleem een scala aan oplossingen te vinden, elk met hun eigen mogelijkheden en prijskaartje.

Het beleid van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is er op gericht om problemen in de Arbeidsomstandigheden door middel van bronaanpak op te lossen in plaats van symptoom bestrijding. Dit betekent bijvoorbeeld als eerste te kijken naar de mogelijkheid om de geluidsbron te reduceren in plaats van gehoorbescherming aan te schaffen.

In de onderwerpen links vindt u diverse onderwerpen met betrekking tot arbeidsomstandigheden binnen u bedrijf. Uiteraard helpen wij u graag verder, en niet alleen als het om gereedschappen gaat!

istock_000019565235xsmall